Å reise kan gi oss sterke inntrykk og fantastiske opplevelser, men for mange kan klimaavtrykket og de negative konsekvensene fra reisene våre også gi et snev av dårlig samvittighet.

Som enkeltmennesker er det å fly langt og ofte blant det aller verste vi gjør for klimaet. I en tid der isbreer smelter, havnivået stiger og ekstremværet blir stadig villere, kan vi ikke fortsette å reise på den måten vi gjør i dag.

Innsiktsfullt og med stort engasjement forklarer Trygve Sunde Kolderup hvordan vi kan reise mer skånsomt og klimavennlig. Gjennom inspirerende eksempler viser han hva vi bør tenke på når vi planlegger våre neste turer – enten det er i jobb- eller feriesammenheng.

Vi skal ikke slutte å reise, men vi må endre måten vi reiser på. For hvis vi reiser bedre, er det mulig å få store opplevelser med mindre avtrykk.

Høyr Trygve Sunde Kolderup i samtale med Bjørn Moholt i podkasten Way2Go.

2024
Bokmål
17,0 x 24,0 cm
192 sider
Trådinnbunden hardcover, trykt i sylskarpt offset-trykk.
Klimanøytral produksjon

Formgjeving: Øystein Vidnes

ISBN 9788279593607

Sagt om boka:

«Boka er en suveren veiviser til hva vi faktisk kan gjøre, og ikke minst hvordan vi bør reise – med gode konkrete eksempler på hvorfor turisme er essensielt for både kultur og natur mange steder i verden.»

«Gjennom historiefortelling og intervjuobjekter løfter Kolderup frem gode eksempler til etterlevelse og inspirasjon. »

«Da jeg først leste om prosjektet, tenkte jeg, er det mulig å skrive noe annet enn selvfølgeligheter om det temaet. Og nå? Jeg har ikke mange bøker med så mange understrekinger og utropstegn i margen.»

«Boken «Reis bedre» kommer kanskje ikke med en enkel løsning på hvordan man kan reise mer miljøvennlig på ferie. Men den gir viktig innsikt i den massive grønnvaskingen som reiselivsnæringen står for. »

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk