Kan det vere at eg ikkje har levd slik eg skulle?

Lev Tolstoj er ein bauta i russisk litteratur, og forfattaren har dessutan påverka moderne litteratur verda over. Anton Tsjekhov, James Joyce, Virginia Woolf, Marcel Proust, William Faulkner – alle desse hylla han som ein av dei fremste forfattarane gjennom tidene.

Då Ivan Iljitsj døydde (1886) er ei lita perle av ei bok, som ofte har drukna i merksemda rundt dei store romanane Tolstoj er kjend for. Men denne langnovella er noko av det mest personlege han skreiv. Den nådelause skildringa av det uekte, overflatiske livet som Ivan Iljitsj har levd, verkar moderne – nesten samtidig. Utan høflege omsyn til lesaren, viser Tolstoj fram sjukdommen og døden i all si gru. Korleis leve eit meiningsfullt liv med den meiningslause døden som det einaste heilt sikre? Spørsmålet er like essensielt snart halvtanna hundreår seinare.

Skalds klassikarar er ein serie av vellagra, handplukka verk i ny, frisk og nynorsk språkdrakt som skal gi leseglede til folket.

Visste du at du også kan abonnere på Nynorske klassikarar?
Les meir om bokklubben her.

2023
Nynorsk
12,0 x 18,0 cm
100 sider
Innbunden med svart tråd, fleksibind med klaffar i tekstil, svart silketrykk.

Formgjeving: Stefan Ellmer
Illustrasjon: Andreas Töpfer
Omsetjing: Geir Pollen

ISBN 9788279593591

Sagt om boka:

«Ikke noe annet sted har jeg lest noe så bitende, ømt, tvisynt og avslørende om dødens uunngåelighet og umulighet.»

«Tolstojs mesterverk er en evig aktuell fortelling om fasade, karriere og menneskelig grums.»

«Også Ivan Iljitsj tvinges av sykdommen til å gå gjennom egne handlinger på nytt. Hans refleksjoner og kvaler gjør den lille boka til prosa i verdensklasse. […] Spørsmålene er ikke blitt mindre akutte snart 140 år etter at boka kom ut første gang. »

«Det meiningslause i denne boka gjer ho nett full av meining. Eg trillar terningen så han står og spinnar mellom fem og seks. »

«Vi kan gjenkjenne de klassiske sorgfasene sjokk, reaksjon, reparasjon og nyorientering, som ble beskrevet i faglitteraturen først i 1944. Det er fascinerende at Tolstoj foregriper vitenskapen med åtti år.»

«Romanen skildrer på mesterlig vis hvor forferdelig et ekteskap blir når kjærlighet er erstattet med hat.»

«Forlaget Skalds oversettelser, «Nynorske klassikere», er en av de beste og mest ambisiøse kvalitetsseriene som utgis i Norge, med et vell av gode utgivelser. Lev Tolstojs langnovelle om en embetsmanns død i Russland mot slutten av 1800-tallet, løfter serien ytterligere.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk