I denne boka inviterer den prisbelønnede fotografen Pål Hermansen oss med på en tidsreise i fotsporene til de første landskapsfotografene, på jakt etter storslåtte motiv. Langs de gamle reiserutene både oppdager og gjenoppdager vi fosser, fjorder og fjell på Vestlandet. Vi ser gamle fotografier opp mot nye og legger merke til hvordan stedene forandrer seg i ulikt tempo – og sammen danner de et nytt bilde av en landsdel som fremdeles er et av Norges vakreste reisemål.

I andre halvdel av 1800-tallet kom de første turistene til Norge. Britiske lakselorder, keisere, forskere og fjellklatrere oppsøkte Odda, Geiranger, Lærdal og Balestrand på jakt etter nye opplevelser og inntrykk. De reiste til fots og med hest, og senere på et rikt nett av dampskipsruter langs fjordene. Fra 1883, etter åpningen av Vossabanen, kunne turistene enkelt reise med tog fra Bergen til de små bygdene langs jernbanesporet – også om vinteren. Her fant de det de søkte etter: Vakker, vill og urørt norsk natur, ulikt noe annet de hadde sett før.

Hva tenkte han på, den tyske turisten som for over 150 år siden stirret opp mot de bratte fjellene som stuper ned i Geirangerfjorden? Kanskje hadde han året før sett fotografier av dramatiske fosser og glitrende isbreer – og nå hadde han reist til Norge og Vestlandet for å se dem med egne øyne. Også dagens turister søker til Vestlandet for å oppleve den unike naturen. Men er den den samme?

Bli med og gjenoppdag Sognefjorden, Stalheimskleiva, Odda, Geiranger, Lærdal, Balestrand og mye mer, før og nå.

2021
Bokmål
21,0 x 26,5
272 sider
Innbunden i kvartbind i tekstil, foliepreg, spottlakk.

Formgjeving: Silje Nes

ISBN 9788279593188

Sagt om boka:

«Forfatteren tilbyr en original vri på den tradisjonelle fotobok-sjangeren.»

«All ære for en så lik gjengivelse av de gamle mestrene som vel mulig. Til og med været synes å ha blitt tatt i betraktning. Det må ha vært litt av en tålmodighetsøvelse. […] Vi får mange mettede og fine farge-bilder. Også sorthvitt-bildene er svært godt gjengitt.»

«Det geniale er at han sjølv har reist til dei same stadane og teke nye bilete av dei same motiva. Så får ein sjå korleis landskapa har endra seg, men også kor like dei er, sjølv om det kan ha gått langt meir enn eit hundreår mellom bileta. Det er fascinerande.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk