Sagalitteraturen er full av gripende fortellinger om kjærlighet. Hvorfor er det da skrevet så lite om vikingenes kjærlighetsliv i senere tid? Og har dette vært med på å forme det stereotypiske bildet av den brutale og krigerske vikingen som har vært dominerende i populærkulturen? Kan det til og med være at vikingene ble motivert av kjærlighet like mye som ære, rikdom, makt og eventyrlyst?

Forfatter Dag-Rune Linnerud gjør et dypdykk i sagaene, runeinnskrifter, arkeologiske funn og skaldekvad og viser frem vikingenes rike følelsesliv – fra rørende minnedikt til avdøde barn og historier om konger som satte rikets sikkerhet i spill for å kunne gifte seg med sin utkårede, til runene risset inn i en trepinne som er funnet under Bryggen i Bergen: «Kjærligheten overvinner alt, la oss derfor overgi oss til kjærligheten».

I den norrøne religionen var det egne guder og gudinner som rådde over områder som kjærlighet, ekteskap og fruktbarhet. Gjennom å utforske religionen og samfunnet både før og etter kristningen av Norge får leserne et nytt og utvidet bilde av vikingen.

2023
Bokmål
14,8 x 21,0 cm
224 sider
Trådinnbunden hardperm, offset-trykk, foliepreg.

Formgjeving: Silje Nes

ISBN 9788279593638

Sagt om boka:

«Kjærlighet er ikke et tema som har blitt mye omtalt i forskningen om vikingtiden. Det er derfor kjærkomment at Dag-Rune har skrevet en bok med nettopp fokus på dette temaet.
[…]
Det første som slår meg med boken Kjærlighet i vikingtiden er at den er utrolig vakker. Det ligger mye omtanke i det flotte omslaget i rødt med gulldekor. Det er en bok man får lyst til å se nærmere på.
[…]
Boken er et «must» for alle som er interessert i norrøne myter, vikinger eller Norges historie.
»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk