Kunstnaren Kjartan Slettemark (1932–2008) fekk ikkje oppleva denne frodige fotoboka som han sjølv var med på å planleggja. Han døydde året før boka vart lansert. Bileta er tekne av hans gode ven, fotografen Brita Olsson. Ho følgjer sunnfjordingen frå han gjorde svenske av seg på seksti-talet og heilt fram til 2008. Dette har resultert i eit fotodokumentarisk praktverk.

Slettemark voks opp på den isolerte vestlandsgarden Slettemark i Naustdal i Sogn og Fjordane. I 1959 flytte han til Stockholm og etablerte seg som kunstnar der. I 1967 møtte han fotografen Brita Olsson, og dette resulterte i livslang venskap der Olsson fotograferte mange hendingar i Slettemarks liv. Idun A. Husabø har sett tekstar til bildeforteljinga basert på intervju med m.a. Olsson, Slettemarks sambuar Karin Grönlund og broren Jakob Slettemark. Boka inneheld i tillegg ein kunstfagleg tekst om Kjartan Slettemark, skriven av den svenske kunstnaren og skribenten Susanna Slöör.

2009
Nynorsk
19,8 x 26,7 cm
272 sider
Innbunden med overtrekk av ubestrøka papir, blindpreg og sølvpreg.

Formgjeving: Silje Nes
Foto: Brita Olsson

ISBN 9788279591238

Sagt om boka:

«Boken behandler kunstnerens livsverk med verdighet. Fra første innblikk vekker den et sterkt savn av Slettemark. Den respektfulle formgivingen gjør det vanskelig å legge boken fra seg.»

«Det har helt enkelt blivit ett slags oumbärligt, om än fullkomligt okritiskt, grunddokument för den som intresserar sig för Kjartan Slettemark.»

«En oppsiktsvekkende dokumentasjon.»

«Boka er selvfølgelig nydelig.»

«Fin dokumentarbok om kunstneren Kjartan Slettemarks enestående liv og virke.»

«Herlig om Slettemark.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk