Gudedikta i det som i dag vert kalla Den eldre Edda, har levd i folkemunne i uviss tid før dei blei skrivne ned på Island på 1200- og 1300-talet. Samlinga har blitt gjenoppdaga på midten av 1600-talet og sidan, saman med Snorre-Edda (Den yngre Edda), vore det mest sentrale verket i den norrøne mytologien.

Den sceniske versjonen til Jon Fosse byggjer på fleire av dei kjende dikta som Voluspå, Vavtrudnesmål, Grimnesmål, Trymskvida, Loketretta og Balders draumar.

Fosse har gitt dikta si personlege form. Han har skrive ein dramatisk dialog med sterke musikalske og rytmiske kvalitetar, og han maktar å flytte historiene nær oss, samstundes som han held forteljingane og ideane framande og fjerne.

2017
Nynorsk
12,0 x 18,0 cm
176 sider
Innbunden med folie.

Formgjeving: Rune Døli

ISBN 9788279592549

Sagt om boka:

«Omslaget er dristig og slående med et spesialtegnet tittelsnitt inspirert av originalmanuskriptet til Edda. Boka har fått et beskjedent format som ligger godt i hånden. Den gule fargen og det ekspressive typografiske uttrykket forhindrer ikke at boka utstråler en klassisk ro.»

«Gudene tar ordet fra hverandre på en måte som er veldig organisk og som har en egen musikalitet og rytme.»

«Det spesiallagde tittelsnittet i gul folie fyller hele formatet og gir tydelige signaler om den historiske konteksten.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk