Den kjende fotografen Knut Bry – tett følgd av forfattar Idun A. Husabø – har vitja Balestrand med hengekøya si og trava nyfikent rundt i snø og grøne enger med eit kamera i handa. No er det blitt bok av det.

Bry og forfattar Idun A. Husabø har prøvd å få auge på dagens Balestrand for å fortelje nye historier om noko som vi eigentleg trur er kjent.

Balestrand er ei særeigen bygd der mykje er forma av den europeiske fjordturismen på 1800-talet. Kjende målarar og den tyske keisaren bidrog til å gjere Balholm eit knutepunkt for fjordtrafikken og eit høgt skatta reisemål blant kontinentale turistar. Hamskiftet frå stille fjordbygd sentrert rundt jordbruk og fiske til internasjonalt orientert turiststad har sett djupe spor i mentalitet, arkitektur og næringsstruktur. Men Balestrand er som alle andre stadar meir enn flotte kulissar. Denne boka tek sikte på å velje vinklingar som overraskar og utdjupar.

2011
Nynorsk
23,0 x 29,0
272 sider
Innbunden i fransk halvbind, preg.

Formgjeving: Anders Hofgaard
Foto: Knut Bry

ISBN 9788279591627

Sagt om boka:

«Evne til innlevelse på de små ting på en kunstnerisk måte. Billedessay i begynnelsen av boken er et fint grep som introduserer leser til tema. God billedredigering. Mange sider av Balestrand fremheves; private historier så vel som felles skildringer av stedet. Utfordrende høyt format for billedtung bok.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk