Da han var to år gammel flyttet lille Espen sammen med mor Gerd fra Hallingdal til Ruhrområdet, et industriområde sentralt i Tyskland. Gerd klarte aldri å finne seg helt til rette, og hver sommer og ofte også til jul og påske, reiste familien tilbake til Norge. For moren ble det en flukt til et idyllisk og nærere utenomjordisk paradis. Men med en kjederøkende morfar, ritualiserte besøk av fremmede som en gang hadde sittet barnevakt for Espen, og interne familiekonflikter mørknet bildet av det ufeilbare landet for den ungen guten.

For 20 år siden reiste Espen Eichhöfer tilbake til Noresund og over til Redalen, der han ble kjent med en norsk-thailandsk familie med to barn. Han ville portrettere familien, men flyttet etter hvert inn i livene deres.

I boken utforsker den norsktyske fotografen temaet «hjemlandet» og følger sporene tilbake til det norske skoglandskapet rundt Noresund og Hallingdal der han tilbrakte deler av barndommen sin. Den personlige fortellingen og de nære portrettene gjenspeiler tvilen han selv følte, både rundt det fastlåste begrepet «hjem», og nasjonal tilhørighet i lyset av en oppblomstrende nasjonalisme i Europa.

Samtidig danner bildene en fortelling om det norske samfunnet, livssyklus, alderdom og kjærlighet. Boken inneholder også en personlig tekst av fotografen selv og en kunstfaglig artikkel av Felix Hoffmann.

2021
Bokmål, engelsk, tysk
32,0 x 28,0 cm
112 sider
Innbunden praktutgåve i storformat og med lakk på fotosidene.

Formgjeving: Katharina Lemke
Foto: Espen Eichhöfer

ISBN 9788279593171

Sagt om boka:

«Spesielt interessant er fotografens portretter av det norsk-vietnamesiske paret Kjell og Vinai. Forholdet blir en fin metafor på fotografens egen dualitet og hvordan vi alle på ulike vis er på let etter egen identitet – og et sted å høre til.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk