Oselia Osuldsen var husjomfru hos familien Samuel Eyde i Arendal rundt 1875–1885. Hun etterlot seg en samling kjøkkennotater fra sin tid hos familien Eyde. Oselia hadde et bredt repertoar, og vi har valgt ut våre favoritter i kategoriene middag, supper, desserter og kaker.

Oselias oppskrifter til hverdag og fest forteller om mat og kosthold på slutten av 1800-tallet, om tilgang på råvarer, sesongbetont mat, og påvirkning fra «den store verden». De er også et spennende utgangspunkt for historien om familien Eyde og menneskene rundt dem på en tid da Arendal hadde en svært sentral plass i Norges sjøfartshistorie.

Da Oselia arbeidet hos familien Eyde, var Arendal Norges rikeste by og familien en av de mest velstående i Arendal. Den norske handelsflåten var den tredje største i verden, og Samuel Eyde var skipsreder. I 1849 giftet han seg med Elina Stephansen, datter av Arendals største skipsreder Christian Stephansen. Samuel og Elina fikk fire barn. Ett av disse barna er i dag kjent som den store industrimannen og gründeren Sam Eyde.

Boken er utgitt i samarbeid med Kuben Arendal.

2020
Bokmål
21 x 27 cm
144 sider
Innbunnet med kvartbind i tekstil, foliepreg.

Formgjeving: Gerd Corrigan

ISBN 9788279593218

Sagt om boka:

«Et praktverk av en uvanlig kokebok med historisk verdi. […] Dette er virkelig en artig bok, anvendelig også i 2021!»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk