Ved overgangen fra 1800 til 1900-tallet ble Muséhagen i Bergen anlagt rundt Bergens Museum på Nygårdshøyden. Over hundre år senere er den intime og velholdte hagen en av byens vakreste og mest besøkte grønne lunger. Boken Muséhagen i Bergen samler historien om den unike botaniske hagen, og gis ut i forbindelse med muséets jubileum "150 år på Høyden".

Muséhagen ble anlagt sent i 1890-årene etter mønster av store botaniske hager på Kontinentet. Hovedfokus den gang var på norsk flora, men man stilte også ut bautaer, runesteiner og steinkors. Da Plantehuset sto ferdig i 1901, ble det også mulig å vise tropenes eksotiske frodighet. I årene 1925 til 963 ga nye anlegg plass til flere eksotiske arter, og særlig vakte mesterverket Vannhagen oppsikt. Muséets botanikere, gartnere og hage-arbeidere har med bidrag fra Bergen kommune og generøse givere skapt en unik arena for levende botanikk som fortsatt bevarer sitt særpreg.

I kjølvannet av fredningen av hagen i 2014 ønsket forfatterne å samle kunnskapen om hagens historie. Boken inneholder en rekke historiske fotografier og tidligere upubliserte akvareller av Miranda Bødtker, og utgjør et viktig bidrag til historien om byens botaniske samlinger og utstillinger.

2015
Bokmål
21,5 x 27,0 cm
192 sider
Innbundet, sølvfoliepreg

Formgjeving: Øystein Vidnes

ISBN 9788279592372

Sagt om boka:

«Et smykke av en hagebok»

«Mange sterke personlegdomar og gode historiar krydrar boka»

«Boken inneholder Muséhagens historie, fra dens spede begynnelse rundt 1890 og frem til i dag, og ikke minst en rekke gamle fotografier samt nydelige planteakvarell fra Miranda Bødtkers hånd»

«Ei praktbok for hageentusiastar og botanisk interesserte.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk