Opp gjennom tidene har mange studert ved Norges landbrukshøgskole på Ås. Nå kommer boka som forteller historien til gårdsbruket fra begynnelsen i 1859 fram til vår tid. Boka gir samtidig en beskrivelse av utviklingen av norsk landbruk i denne perioden. Gårdsbrukets hovedoppgave, både i eldre og nyere tid, har vært å bistå høgskolens forskningsarbeid innen plante- og husdyrproduksjon.

Gårdsbruket ble etablert for at teoriundervisning ved skolen og praksis kunne gå hånd i hånd. Mange jordbrukseiendommer ble vurdert før Ås ble valgt. Denne boka tar for seg det omfattende arbeidet med forbedring av jorda som ble utført den første tiden, og blant annet om eksperimentalfeltet for utprøving av nye planter. Her ble også den tids handelsgjødsel testet, hovedsakelig peruguano og beinmjøl. Det ble kjøpt inn avlsdyr av gode husdyrraser fra utlandet som ga grunnlaget for avlsarbeidet.

Rundt forrige århundreskiftet ble eget fjøs opprettet for en mer omfattende forsøksvirksomhet. Hele tiden var ulike nye maskiner og redskaper til utprøving og bedømmelse, noe som senere medførte etablering av maskinprøveanstalten.

2020
Bokmål
20,0 x 25,4 cm
384 sider
Innbunden.

Formgjeving: Øystein Vidnes

ISBN 9788279593249

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk