Trær har alltid betydd mye for menneskene. Vi beundrer dem når de blomstrer om våren og når de ikler seg flammende farger om høsten. Vi går tur forbi dem, gjemmer oss bak dem, ligger i skyggen av dem, snakker med dem, risser budskaper i dem.

Det er umulig å reise gjennom Norge uten å se trærne. De er som gamle venner som alltid har vært der. Vi ser dem hver eneste dag, går eller kjører forbi dem. Noen har vi lagt merke til. De er flotte, spesielle, eldgamle, det ser vi. De har en historie hver og en, det aner vi, men vi kjenner den ikke.

Fortellinger om trær er en bok som åpner øyene våre for trærne som er rundt oss, både gjennom stemningsfulle bilde og innlevende tekster. Forfatter og fotograf Lisbeth Dreyer har reist landet rundt på jakt etter trær – sære trær, sjeldne trær og vakre trær. Trær som har betydd noe for noen. Trær som forteller noe om oss.

I boka blir vi kjent med deres historie og plass i kulturlandskapet og naturen. For trær er ikke bare skog, og ikke bare ved og tømmer eller fôr. Noen trær er hellige og mystiske og sagnomsuste. Noen trær er pynt. Noen trær er biologiske merkverdigheter. Trærne og hvordan vi har plassert dem i landskapet, hvordan vi har tatt vare på dem og hvordan vi ser på dem, speiler både tid, historie og verdier.

Gjennom et fantastisk og unikt bildemateriale fra alle årstider og en undrende og fortellende tekst blir vi kjent med trær i det norske landskapet på en helt ny måte. Som leser begynner man uvergerlig å tenke: Hvilke trær har jeg rundt meg, og hva kan de fortelle?

2017
Bokmål
20,0 x 30,0 cm
248 sider
Innbunden med mageband.

Formgjeving: Rune Døli
Foto: Lisbeth Dreyer

ISBN 9788279592716

Sagt om boka:

«Boka vitner om levemåter i et landskap og en tid som var annerledes enn i våre dager.»

«For noen fotografier!»

«Forfatter og fotograf Lisbeth Dreyer har reist landet rundt på jakt etter sære trær, sjeldne trær og vakre trær, og viser oss deres historie og plass i kulturlandskapet.»

«Vakkert og interessant. […] Boka anbefales på det varmeste for dem som er glad i natur og kulturlandskap, i å gå på tur, opptatt av kulturhistorie, historie, tradisjon og håndverk- og klima. […] Omgivelsene blir ikke de samme etter ha lest denne boka.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk