Norvald Tveit sin litterære produksjon starta i 1960 med boka En sjel og en skjorte om Hans Gjerde sitt eventyrlege liv. I samband med at Tveit fylte 80 år 22. desember 2007 kom jubileumsutgåva av denne debutboka i 999 signerte og nummererte eksemplar.

Boka handlar om unge Hans Gjerde som drog til Amerika og levde eit ekte hoboliv og reiste på kryss og tvers over heile kontinentet. Seinare deltok han mellom anna på amerikansk side i første verdskrigen og var med i fleire store slag i Europa.

Boka fekk nærast ekstatisk omtale og selde i 15 000 eksemplar då ho kom ut i 1960.

2007
Bokmål
24,0 x 15,5 cm
334 sider
Innbunden i linshirting med dobbelpreg av gull, svart og hvitt, signert og nummerert i eit avgrensa opplag på 999 eksemplar.

ISBN 9788279591245

Sagt om boka:

«Orsak, men eg trur knapt det er rosverdig å ha ført i pennen En sjel og en skjorte. Hjå eventyrhuga born og ungdom, vil denne boka knapt vekkja positive moralske kjensler. Eg vonar også at det ikkje er mange kyrkjelege tenestemen som så sytelaust ser attende på liknande misferder som t.d. 20 års lettlyndt lassaronliv.»

«Det finnes enkelte avsnitt i disse rystende kapitler selv ikke Ernest Hemingway kunne ha gjort bedre.»

«Den som ikke finner fornøyelse i å lese Norvald Tveits bok om denne karen, vil neppe finne noen fornøyelse i det hele tatt»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk