Bygdekinoen utgjør en kjær del av den norske kulturen, og mange nordmenn har gode minner fra kveldene da kinomaskinisten kom til bygda. Etter 65 år står denne omreisende kulturinstitusjonen fortsatt sterkt. Men også bygdekinoen går en uviss fremtid i møte.

Forfatter Sveinung Wålengen og fotograf Marius Nyheim Kristoffersen har i ett år fulgt kinomaskinistenes rute gjennom Norge. De har snakket med de kinobesøkende om hva kinoen betyr for dem og lokalsamfunnet.

Boken gir et historisk innblikk i hvilken rolle bygdekinoen har spilt som kulturinstitusjon. Den forteller om kinomaskinistenes hverdag og bygdekinoens betydning for folk på små plasser. Den belyser hvorfor bygdekinoen fortsatt er så populær, i en tid der kinoformatet sin fremtid debatteres.

Bygdekinoen i Norge. En reise i utkanten av lerretet er lettlest og underholdende med gode historier fra en tid mange vil kjenne seg igjen i. Den er rikt illustrert med foto av visningsstedene, kinomaskinistenes arbeid, publikummere og ildsjeler, samt landskapsbilder fra rutene.

2016
Bokmål
19,0 x 26,0
288 sider
Innbunden i kvartbind i tekstil, foliepreg.

ISBN 9788279592525

Sagt om boka:

«En slående vakker bok som kler sitt tema.»

«Denne boka har gjeve kinomaskinistane den plassen i kul­turbiletet dei alltid har hatt, men som vi andre har visst lite om.»

«Ei av årets beste bøker:

– Boken er en bauta over en 65 år gammel kulturinstitusjon.
»

«Tidsaktuell og lettlest kultursosiologisk fotoreportasje.»

«Man kan bla i denne boka som i Bibelen.»

«Bygdekinoen i Norge er en oppmuntrende og interessant rapport fra en del av fedrelan­det vi hører lite om.»

«Heltane i denne boka er kinomaskinistane, ein flokk kultur­arbeidarar som farta landet rundt i år etter år.»

«Ei levende bok som forteller om kinomaskinistenes hverdag og bygdekinoens betydning for folk på små og litt større plasser.»

«Opplysende og underholdende lesning.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk