Bygdekinoen utgjør en kjær del av den norske kulturen, og mange nordmenn har gode minner fra kveldene da kinomaskinisten kom til bygda. Etter 65 år står denne omreisende kulturinstitusjonen fortsatt sterkt. Men også bygdekinoen går en uviss fremtid i møte.
Forfatter Sveinung Wålengen og fotograf Marius Nyheim Kristoffersen har i ett år fulgt kinomaskinistenes rute gjennom Norge. De har snakket med de kinobesøkende om hva kinoen betyr for dem og lokalsamfunnet.
Boken gir et historisk innblikk i hvilken rolle bygdekinoen har spilt som kulturinstitusjon. Den forteller om kinomaskinistenes hverdag og bygdekinoens betydning for folk på små plasser. Den belyser hvorfor bygdekinoen fortsatt er så populær, i en tid der kinoformatet sin fremtid debatteres.
Bygdekinoen i Norge. En reise i utkanten av lerretet er lettlest og underholdende med gode historier fra en tid mange vil kjenne seg igjen i. Den er rikt illustrert med foto av visningsstedene, kinomaskinistenes arbeid, publikummere og ildsjeler, samt landskapsbilder fra rutene.