Bildekunstneren Bodil Friele startet sin kunstkarriere tidlig på 1990-tallet og har utdannelse fra bl.a. Kunsthøgskolen i Bergen. Friele har vært svært produktiv i sin kunstneriske karriere, med deltakelse i en rekke kollektivutstillinger og nærmere 20 separatutstillinger.

I boka konsentrerer Gunnar Danbolt seg om relativt få, men representative, arbeider av Friele. Han går i dybden på hvert enkelt av disse og har ordnet dem slik at de danner et utviklingsforløp fra det modernistisk, lukkede kunstverk, som Bodil Friele begynte med, til de åpne installasjonene hun relativt tidlig kom frem til. I tillegg har han satt arbeidene inn i relevante kunsthistoriske sammenhenger. Slik gir boka en oversikt over Bodil Frieles kunstnerskap, samtidig som den sier noe om etterkrigskunstens mange endringer og de stadig nye kunstbegrep disse forandringene har avfødt.

2022
Bokmål
20,8 x 26,0 cm
208 sider
Trådinnbunden i tekstil med pålimt illustrasjon, to papirtypar

Formgjeving: Silje Nes

ISBN 9788279593362

Sagt om boka:

«Du trenger ikke være kunst-teoretiker for å ha stor glede av Frieles bilder, og Danbolts bok kan være en god inngangsport. Om du tar deg tid.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk