Edvard Grieg (1843–1907) oppholdt seg store deler av sitt liv i sin egen fødeby Bergen, samtidig som byen i denne perioden gikk gjennom viktige endringer. Forfatter Helge Jensen presenterer i denne omfangsrike lokalhistoriske boken et betydelig bildemateriale fra disse årene i Bergen.

Gjennom praktfulle, gamle fotografier og fyldige tekster forteller Jensen detaljrikt og levende om Bergens utvikling og store begivenheter gjennom siste halvdel av 1800-tallet frem til bybrannen i 1916 som la hele det gamle sentrum i grus. Vi får innblikk i store begivenheter og hverdagsliv, fintfolk og fattigfolk, sykdom og helse. Viktige endringer i transport, teknologi og industri er også med, og forfatteren forteller om byens arkitektur og vitenskapens rolle i Bergen.

Edvard Grieg sitt liv ligger som et bakteppe gjennom boken, og gir sammen med utsøkt bildemateriale og inngående bildetekster et spennende og rikt bilde av Bergen på 1800- og 1900- tallet. Bergen i Edvard Griegs tid setter datidens Bergen i fascinerende relieff til byen slik vi kjenner den i dag, og utgjør en enestående lokalhistorisk dokumentasjon.

2015
Bokmål
24,5 x 30,0 cm
440 sider
Innbundet med tekstilrygg og gullfoliepreg.

Formgjeving: Bernt Endre Johnsen

ISBN 9788279592174

Sagt om boka:

«Til glede for alle som elsker bergensiana – og for dem som får det lettere når årets julegaver skal kjøpes inn.»

Handlekorg
Lukk
Handlekorga er tom.
-+
Tittel
Tal
Pris

Totalt: NOK

MVA utgjer NOK

Fri frakt i Noreg

Send inn manus
Lukk
Kjøpsvilkår
Lukk
Foreign rights
Lukk