Handlekorg
X
Totalt: NOK
Betal med kort

Ønskjer du å betale med giro, send bestillinga på e-post til forlag@skald.no. Hugs å skrive namn og adresse.

Unfortunately, we do not ship our books abroad. Please, contact export@norli.no.

Fotografen Knud Knudsen  (1832-1915) var en pionér i fotografiets barndom. Han var den første fotografen som reiste over hele landet og tok bilder, og arkivet etter ham utgjør en av Norges viktigste fotosamlinger. Men selv om fotografiene hans er mye brukt, er han selv ukjent. Hvem var Knud Knudsen? 100 år etter hans død gir SKALD forlag ut Knud Knudsens album som samler et rikt utvalg av fotografier fra hans mange reiser og fra hans liv.

Forfatterne Lisbeth Dreyer og Skule Eriksen har satt sammen Knudsens fotografier til en foto-biografi, og bruker i tillegg til fotografiene utdrag av nylig oppdagede brev etter Knud Knudsen. Boken gir et unikt innblikk i hans liv, omgangskrets og arbeid.  

Knudsen åpnet sitt første fotoateliér i Bergen i 1864 og arbeidet i begynnelsen som portrettfotograf, men konsentrerte seg etter hvert mer om landskapsfotografier rettet mot det økende turistmarkedet. Dette førte ham ut på mange reiser for å fotografere landskap, mennesker, dagligliv, bymiljø, skysstasjoner og hoteller over hele Norge, og boken dekker blant annet Bergen, Hardanger, Sogn, Jotunheimen, Nord-Norge, Sørlandet og Oslo.

Knud Knudsen fotograferte også slektningene sine i Bergen og Hardanger, studiereisen til Tyskland i 1862 og en reise til Amerika i 1893, samt fruktgården sin i Odda, som han var lidenskapelig opptatt av. Fotografiene dokumenterer både hans eget liv og en epoke i norsk historie.

Store deler av arkivet etter Knud Knudsen er bevart og teller nesten 10.000 originale glassplater. I 2012 ble arkivet en del av Norges dokumentarv i UNESCOs Memory of the World-register.