Handlekorg
X
Totalt: NOK
Betal med kort

Ønskjer du å betale med giro, send bestillinga på e-post til forlag@skald.no. Hugs å skrive namn og adresse.

Unfortunately, we do not ship our books abroad. Please, contact export@norli.no.

Trær har alltid betydd mye for menneskene. Vi beundrer dem når de blomstrer om våren og når de ikler seg flammende farger om høsten. Vi går tur forbi dem, gjemmer oss bak dem, ligger i skyggen av dem, snakker med dem, risser budskaper i dem.

Det er umulig å reise gjennom Norge uten å se trærne. De er som gamle venner som alltid har vært der. Vi ser dem hver eneste dag, går eller kjører forbi dem. Noen har vi lagt merke til. De er flotte, spesielle, eldgamle, det ser vi. De har en historie hver og en, det aner vi, men vi kjenner den ikke.

Fortellinger om trær er en bok som åpner øyene våre for trærne som er rundt oss, både gjennom stemningsfulle bilde og innlevende tekster. Forfatter og fotograf Lisbeth Dreyer har reist landet rundt på jakt etter trær – sære trær, sjeldne trær og vakre trær. Trær som har betydd noe for noen. Trær som forteller noe om oss.

I boka blir vi kjent med deres historie og plass i kulturlandskapet og naturen. For trær er ikke bare skog, og ikke bare ved og tømmer eller fôr. Noen trær er hellige og mystiske og sagnomsuste. Noen trær er pynt. Noen trær er biologiske merkverdigheter. Trærne og hvordan vi har plassert dem i landskapet, hvordan vi har tatt vare på dem og hvordan vi ser på dem, speiler både tid, historie og verdier.

Gjennom et fantastisk og unikt bildemateriale fra alle årstider og en undrende og fortellende tekst blir vi kjent med trær i det norske landskapet på en helt ny måte. Som leser begynner man uvergerlig å tenke: Hvilke trær har jeg rundt meg, og hva kan de fortelle?